Haal het maximale uit uw banden!

Haal het maximale uit uw banden! Wilt u uw banden zo lang mogelijk mee laten gaan? Ontdek onze praktische tips om slijtage te verminderen en uw banden in topconditie te houden.

Tips om uw banden zo lang mogelijk mee te laten gaan

1. Controleer regelmatig de bandenspanning

Controleer elke maand de bandenspanning. Te lage spanning veroorzaakt overmatige slijtage, maar te hoge spanning is ook niet goed. Sommige moderne auto’s hebben bandenspanningsensoren, maar deze detecteren alleen wanneer één band zachter is dan de rest, dus regelmatige controle blijft noodzakelijk.

2. Pas op met warmte

In warme klimaten slijten banden sneller door heet asfalt. Rijd niet met winterbanden in de zomer; het rubber van winterbanden slijt sneller op heet asfalt.

3. Vermijd korte ritjes

Probeer zo min mogelijk korte ritjes te maken met uw auto. Veelvuldig remmen en accelereren, zoals in de stad, veroorzaakt snelle slijtage van de banden en verhoogt het brandstofverbruik.

4. Houd uw auto licht

Laad uw auto niet onnodig zwaar. Gebruik de achterbak niet als opslagplaats. Hoe zwaarder de auto, hoe meer druk op de banden, wat leidt tot snellere slijtage.

Wanneer moet u uw banden vervangen?

Profieldiepte: Banden moeten minimaal 1,6 millimeter profiel hebben. Minder profiel is strafbaar en wordt tijdens de APK gemeten.
Slijtindicatoren: Banden hebben groeven met slijtindicatoren. Als deze aan de oppervlakte komen, is de grens van 2 millimeter bereikt en is vervanging noodzakelijk.
Leeftijd van de banden aflezen met de DOT-code:
Elke band heeft een productiedatum, weergegeven in een viercijferige DOT-code. De eerste twee cijfers geven de week aan, de laatste twee cijfers het jaar. Bijvoorbeeld, “2215” betekent de 22e week van 2015.

Zo voorkomt u een klapband!

Visuele inspectie
Kijk regelmatig naar de banden. Controleer op bulten of uitstekende objecten zoals spijkers.
Voel en luister
Let op vreemde geluiden of trillingen tijdens het rijden. Dit kan wijzen op problemen met de banden.

Zomer- en winterbanden gebruik

All Season banden
Wilt u het hele jaar op een type band rijden? Dan zijn All Season banden een goede keuze, vooral voor kleinere en lichtere auto’s.

Specifieke seizoensbanden
Voor grotere en zwaardere auto’s zijn aparte zomer- en winterbanden aan te raden. Winterbanden bieden betere prestaties tijdens de wintersport en onder winterse omstandigheden.

 

Door deze tips te volgen, kunt u de levensduur van uw banden aanzienlijk verlengen en veilig blijven rijden. Nog vragen? Kom gerust even langs, wij helpen u zo weer op weg!

 

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

046-4209090 info@autobedrijfjasper.nl
Vragen of afspraak maken?

Bel 046-4209090

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×